درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-10-02  |  2024-12-22  |  بروز شده در: 1403/10/01 - 12:46:5 FA | AR | PS | EN
بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید            حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود            بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان             حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند            سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان            شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید            تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی             بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه            خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است             امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند            امریکا: ایران نقشی در سوریه نخواهد داشت            تقابل با اتلتیکومادرید فاینل نیست            آمادگی ناتو برای جنگ علیه روسیه            امریکا برنامه‌ی موشکی پاکستان را برای خود تهدید می داند             داعش در افغانستان بی ریشه و منفور است            






تاریخ نشر: 1400/03/15 - 11:10:3
تعداد بازدید: 790
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

ضرورت بازخوانی اندیشه‌های امام خمینی(رحمت‌الله‌علیه) در حمایت از مردم افغانستان

امام خمینی (رحمت‌الله‌علیه)، رهبرکبیر انقلاب اسلامی، بنیان‌گذار و پشتیبان حرکت‌ها و خیزش‌های اسلامی و غیراسلامی در سطح کشورهای منطقه و جهان است.

متأسفانه به دلیل فضای منفی و ایران‌هراسی که در سال‌های اخیر در افغانستان، با حامیان پیدا و پنهان آن جاری بوده، برخی به خصوص در میان نسل جوان کشور، از سر ناآگاهی و جهالت، احساسات و اطلاعات نادرست و غلط در برابر جمهوری اسلامی ایران و شخصیت‌های ایرانی که هیچ‌گاه تنها متعلق به این کشور نبوده و بسیار فراتر از منافع ملی خود عمل کرده‌اند، موضع‌گیری و ایستادگی می‌کنند.

هرچند باید گفت که این افراد کم هستند، و امام خمینی(رحمت‌الله‌علیه) و خلف صالح ایشان، امام خامنه‌ای(حفظه‌الله)، در قلوب مردم افغانستان جای دارد و به آن‌ها به عنوان پرچم‌داران و علم‌برداران آزادی و آزادی‌خواهی احترام ویژه‌ای می‌گذارند.

 

امام خمینی (رحمت‌الله‌علیه) بیدار گر بزرگ قرن بود

حداقل اگر نخواهیم امام خمینی(رحمت‌الله‌علیه) را از دریچه مسائل و علایق دینی و مذهبی بررسی کنیم، حداقل باید از او به عنوان یک آزادی‌خواه و بیدارگر بزرگ قرن، در زمره شخصیت‌هایی چون نلسون ماندلا و گاندی تجلیل کنیم و با اندیشه‌ها و سیره زندگی سیاسی و اجتماعی او آشنا شویم.

شهید استاد برهان‌الدین ربانی، از رهبران جهادی افغانستان در باره ایشان می گوید: "امام خمینی(رحمت‌الله‌علیه) کاپیتالیسم و کمونیسم، را مردود خواند و راه نجات بشریت را تنها در پیروی از تعالیم والای اسلام می‌دانست. او در برابر مستکبران شرق و غرب، قوی و مقاوم ایستاد و با هر نوع فساد و توطئه پنجه نرم کرد، ایشان بزرگ‌مرد تاریخ معاصر جهان اسلام است".

 بر این اساس، نمی‌توان به آسانی و راحتی از کنار اسم بزرگی به نام امام خمینی(رحمت‌الله‌علیه) گذشت و تأثیرگذاری مثبت او بر روند انقلاب‌ها در کشورهای مختلف، از جمله در افغانستان را نادیده گرفت.

 

حمایت امام خمینی (رحمت‌الله‌علیه) از مردم افغانستان، کمونیست را در این کشور شکست داد

در حقیقت، پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری این پیشوای دینی در ایران، روزنه امیدی نه تنها برای مردم مسلمان و مجاهد افغانستان، که حتی برای جبهه کمونیزم در کشور بود؛ چه این‌که پس از پیروزی این انقلاب، هم کودتاگران کمونیستی و هم مردم مسلمان افغانستان، خوشحال شدند، اما با مشخص شدن خط امام خمینی(رحمت‌الله‌علیه) که می‌گفتند: "نه شرقی، نه غربی؛ جمهوری اسلامی"، به زودی امید کمونیست‌ها به یأس مبدل شد، اما مردم مسلمان کشور و جریان‌های جهادی که هنوز به صورت منسجم شکل نگرفته و یا در حال شکل‌گیری بودند، با الگوگیری از امام خمینی(رحمت‌الله‌علیه) و انقلاب او، عزم خود را برای پیروزی انقلاب اسلامی در افغانستان جزم کردند و در نهایت به پیروزی رسیدند.

 این تأثیرگذاری چنان عمیق بود که بعدها حاکمیت کمونیستی بسیاری از شهروندان کشور را به جرم "خُمِینیست" بودن، به زندان انداخته و از میان برداشتند.

کودتای کمونیستی در افغانستان ۱۰ ماه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی(رحمت‌الله‌علیه) در ایران صورت گرفت، و در این مدت، اخبار انقلاب اسلامی همانند ایران، در افغانستان نیز از سوی مقلدین و نمایندگان ایشان و هم‌چنین از سوی رسانه‌های بین‌المللی چون رادیو بی.بی.سی دست به دست می‌شد.

اما در کنار اندیشه‌های امام خمینی(رحمت‌الله‌علیه)، آن‌چه بیشتر او را در میان مردم افغانستان محبوب کرده بود، موضع‌گیری‌های ایشان در برابر حاکمیت کمونیستی و تجاوز ارتش سرخ شوروی به کشور بود. امام خمینی(رحمت‌الله‌علیه) علاوه بر این‌که مخالف حاکمیت کمونیستی در افغانستان بود، مخالف سرسخت تجاوز ارتش سرخ شوروی نیز به کشور بود.

همان طور که  قاطعانه در پاسخ به درخواست وزیر امورخارجه شوروی برای قطع حمایت از مجاهدین و مردم مسلمان افغانستان، آن را رد کرد و شوروی را از تجاوز به این سرزمین برحذر داشت. این پاسخ قاطع امام خمینی(رحمت‌الله‌علیه) و حتی نامه ایشان به رهبر اتحاد جماهیر شوروی، با استقبال گسترده‌ای در افغانستان مواجه شد.

 امام خمینی(رحمت‌الله‌علیه) در یکی از سخنان خود در مورد تجاوز شوروی و جهاد مردم افغانستان گفته‌ است:

"ای کاش همه تجاوزات جهان‌خواران همانند تجاوز شوروی به کشور مسلمان و قهرمان پرور افغانستان علنی و رو دررو بود تا مسلمانان ابهت و اقتدار دروغین غاصبین را در هم می‏‌شکستند.

شوروی در افغانستان و هرجا که بتواند دست درازی می‏کند و ملت مظلوم افغانستان را آن‏طور سرکوب می‏کند، و بحمداللَّه ملت افغانستان هم مقابله مردانه‏ای در مقابل آن قدرت بزرگ کرده ‏اند.

ما بار دیگر پشتیبانی بی‌دریغ خود را از برادران مسلمان و مظلوم افغانی اعلام می‏داریم و اشغال اشغال‌گران را شدیدا محکوم می‌‏نماییم. ما مسلمانیم و شرق و غرب برای‌مان مطرح نیست. ما از مظلوم دفاع می‏کنیم و بر ظالم می‏تازیم. این یک وظیفه اسلامی است".

با شکل‌گیری قیام و جهاد مقدس مردم افغانستان، امام خمینی(رحمت‌الله‌علیه) چنان در روح و جان آن‌ها ریشه دوانده بود که بخشی از مجاهدین خود را فرزندان حضرت امام(رحمت‌الله‌علیه) می‌دانستند؛ تصاویر حضرت امام(رحمت‌الله‌علیه) همراه این مجاهدین بود و حتی بعضی از آن‌ها در وصیت‌نامه‌های‌شان نوشتند که آرزو داشتند امام(رحمت‌الله‌علیه) را از نزدیک زیارت کنند.

از سوی دیگر، کتاب‌ها و آثار امام خمینی(رحمت‌الله‌علیه) و آیت‌الله مطهری در میان فرماندهان جهادی دست به دست می‌شد. گفتنی است که وقتی اتاق شخصی احمد شاه مسعود، قهرمان ملی کشور را بررسی می‌کنند، می‌بینند که آثار امام(رحمت‌الله‌علیه) و شهید مطهری(رحمت‌الله‌علیه) در اتاق او وجود دارد. به همین دلیل، بسیاری از رهبران دینی و سیاسی شیعه و سنی افغانستان، در سال‌های جهاد و مبارزه، تحت تأثیر اندیشه‌های والای امام خمینی(رحمت‌الله‌علیه) و انقلاب اسلامی تحت رهبری ایشان قرار داشتند.

 

اندوه مردم افغانستان در رحلت امام خمینی (رحمت‌الله‌علیه)

به دلیل همین جایگاه ویژه و تأثیرگذار امام خمینی(رحمت‌الله‌علیه) در میان مردم مسلمان افغانستان بود که رحلت این پیشوای دینی، با اندوه فراوان مردم کشور و واکنش‌های گسترده همراه شد. به گفته گواهان تاریخ، وقتی که امام خمینی(رحمت‌الله‌علیه)از دنیا رحلت کردند، سیل خروشانی از اطراف شهر کابل به سوی سفارت ایران به راه افتاد.

بعضی‌ها با پای برهنه و چشم اشک‌آلود به راهپیمایی پرداختند. شاید در تاریخ افغانستان چنین تجمع بزرگی اتفاق نیفتاده باشد. آن روز شهر کابل یک‌سره غم و اندوه بود. مساجد و تکایا سیاه‌پوش شد. حتی در مناطق اهل سنت این اتفاق افتاد. مراسم های  مختلفی بیشتر در مناطق مرکزی افغانستان برگزار شد و چندماه مراسم های عزاداری ادامه داشت.

 

توطئه دشمنان اسلام بر علیه اندیشه های امام خمینی(رحمت‌الله‌علیه) در افغانستان

اما جای سوال این‌جاست که با وجود این همه تأثیرگذاری امام خمینی(رحمت‌الله‌علیه) به خصوص در جامعه افغانستان و پیروان فراوانی که ایشان در بین اقشار و گروه‌ها، اقوام و مذاهب افغانستان داشته و سرلوحه مبارزاتی و رفتار سیاسی ، اجتماعی آن‌ها بوده است، چه شده که عده‌ای اندک در جامعه امروز،  تجلیل از این بیدارگر بزرگ قرن را مذموم و مکروه می‌دانند و نسبت به آن اعتراض می‌کنند؟! قطعا این نوع برخوردها که در سال‌های اخیر دیده می‌شود، بخشی از توطئه دشمنان اسلام و مردم مسلمان افغانستان؛ از رژیم‌های منحط و تکفیری عربی منطقه گرفته تا استکبار جهانی به رهبری امریکا و رژیم منحوس و خون‌خوار صهینویستی است.

متأسفانه در نزدیک به دو دهه گذشته، دشمنان اسلام و افغانستان هزینه‌های هنگفتی در جبهه جنگ نرم با هدف تهاجم فرهنگی در کشور به مصرف رسانده و سعی کرده‌اند ، بذرکینه و بدبینی و دوری از اندیشه‌های اسلامی، به خصوص اسلام معتدل در جامعه پاشیده شود.

این دشمنان حتی تا سرحد به راه‌اندازی جنگ مذهبی در افغانستان پیش رفتند، اما خوشبختانه با هوشیاری مردم مسلمان کشور، اعم از شیعه و سنی، این توطئه‌ها همواره‌علیه خنثی شده است.

گفتنی است از روز شنبه ۱۰ خردادماه/جوزای سال جاری تا سالروز رحلت امام خمینی (رحمت‌الله‌علیه) فعالیت گسترده مجازی در صفحات اجتماعی در افغانستان صورت می‌گیرد و اندیشه های این شخصیت بزرگ در عرصه های مختلف بررسی و بازخوانی می‌شود، تا کسانی که  ناآگاهانه  نسبت به چنین شخصیت‌ اسلامی موضع‌گیری‌ کودکانه می‌کنند، توقع می‌رود از این فرصت برای بیداری و آگاهی خود استفاده کنند.

 

نویسنده:  سید عباس حسینی

 

 

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/22804


تگ ها:






*
*

*



نیز بخوانید

بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه


سابقه واشنگتن در تعامل با تروریزم


اتحادیه اروپا؛ مانع جدید در روند صلح ارمنستان با آذربایجان؟


داعش در افغانستان جسورتر شده است


جایگاه ایران در آبنده سوریه چیست؟


ترور خلیل‌‌الرحمان حقانی؛ چند ابهام و یک اتهام


سقوط اسد، خاورمیانه به کام افراطگرایی


آیا ایران فرماندهان و نیروهایش را از سوریه خارج می‌کند؟


افزایش تقویت روابط با حکومت طالبان از سوی چین


آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟


ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی


بازی پاکستان با کارت مهاجران علیه طالبان


بعد از آتش بس در لبنان؛ پیروز جنگ کیست؟


آیا حکومت طالبان به رسمیت شناخته می شود؟


هدف ایران از آمادگی های نظامی چیست؛ عملیات یا تبلیغات؟


کوتاهی دولت پاکستان در جلوگیری از کشتار شیعیان


کودتای خاموش بایدن علیه ترامپ


دورنمای ائتلاف چین و پاکستان علیه تروریزم فعال در افغانستان


خطر برهم خوردن رفاقت ترامپ با نتانیاهو


بازی امریکا و چین در زمین افغانستان


علت تعلل ایران در انجام عملیات وعده صادق 3 چیست؟


چهره های ضد ایران و طالبان در کابینه ترامپ


علت کشیده شدن ترامپ به سوی افغانستان چیست؟


بازی با کارت هند از دولت غنی تا حکومت طالبان


دولت جدید ترامپ و افغانستان؛ تقابل یا تعامل با طالبان؟





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش

بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید

حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود

بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان

حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند

سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان

شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید

تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی

بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه

خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است

امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند

امریکا: ایران نقشی در سوریه نخواهد داشت

تقابل با اتلتیکومادرید فاینل نیست

آمادگی ناتو برای جنگ علیه روسیه

امریکا برنامه‌ی موشکی پاکستان را برای خود تهدید می داند

داعش در افغانستان بی ریشه و منفور است

دولت سوریه تحت کنترول ایران و روسیه نبود

حضور تحریک طالبان پاکستانی در افغانستان یک ادعا است

بسته شدن ۱۲ رسانه طی یک سال از سوی طالبان

امیدوارم ترامپ روابط عربستان و اسراییل را عادی کند

افشای تعداد نظامیان امریکایی در سوریه

انگلیس بزودی روند اسکان مجدد افغان‌ها را پایان می دهد

سابقه واشنگتن در تعامل با تروریزم

تلاش قرغزستان برای تسریع روابط دوجانبه با افغانستان

شکست منچستریونایتد برابر تاتنهام در جام اتحادیه انگلیس


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.